Bandet

 

Stina Engström

sång

Stina fick höra jazz i barndomshemmet i Lerum. Bland hennes jazzfavoriter hittar vi artister som t.ex. Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, och Natalie Cole. 1993 vann hon GP-jazzen och har sjungit tillsammans med bl.a. Svante Turesson och Claes Jansson. Förutom att Stina är vokalist i Jazz Preachers är hon en av körmedlemmarna i Askim Gospel. Stina har tidigare varit vokalist i Alingsås Storband, Swingin' Nine, Partille Big Band, Bluesport Big band och Blue Heaven Big Band.

 

 

Jonathan Gustafsson

trumpet och flygelhorn

Jonathan är född och uppvuxen i Linköping där framförallt musikskolan och stadens årliga jazzfestival förde in honom i jazzens värld. Musikhögskolan lockade honom till Göteborg 2004. Förutom i Jazzpreachers så syns och hörs han i en mängd olika sammanhang, bl.a. West Coast Big Band, Svenska Improvisations, Kakafoni eller på något av stadens jam.

 

 

Rune Leander

tenorsaxofon och tvärflöjt

Rune skriver många av våra arrangemang och är vår musikaliska ledare. Han har spelat i både små och stora band i Göteborg och Skåne, t ex Tolvan. Han har också jobbat med kommersiell musik i TV och på teater, spelat med artister som Eartha Kitt och Tommy  Steel till Anita Lindblom och Lill-Babs. Han spelar nu även med i fusionbandet Kameleont, Golden 50's, Daniel Radich storband, Kammarjazzgruppen och Kjell Thorbjörnsson Project. Rune lyssnar gärna på saxofonister från 50-taltets Rollins och Coltrane till dagens Shorter, Potter och Lovano.

 

 

Lars Strömberg

piano och ibland scatsång

Lasse spelar jazz i diverse småband, i trio och kvartettformat. Han har också sjungit, spelat piano och keyboard i rock- och soulband. Husguden är Herbie Hancock, men han lyssnar också gärna till nordiska pianister som Lars Jansson, Bobo Stensson och Tommy Kotter.

 

Yasuhito Mori

kontrabas

Under hela 1970-talet har han arbetat som jazz- och studiomusiker i Tokyo.

Kom till Sverige 1981 och har sedan dess varit mångårig medlem i Bohuslän Big Band, han har spelat i Winduo, Anders Persson Trio, Ewan Svensson Trio, Ulf Wakenius Quartet, Lars Jansson Trio och Toots Thielemans Scandinavian Quartet.

Han har spelat i Stan Getz Quartet med Kenny Barron och Ben Reily och spelat på Carnegie Hall i New York med Putte Wickman. Han har spelat med Bengt Hallberg, George Coleman, Lee Konitz, Bob Berg, Bob Mintzer, Maria Schneider, Ken Peplowski, Art Farmer, Karin Krog, Clark Terry, Georgie Fame, Billy Hart, Billy Harper m.fl.

Mori har dessutom varit på omslagsbilden till den jazztidningen Orkester Journalen.

 

 

 

Anders Söderling

trummor

Anders hade förmånen att musikaliskt växa upp med pianisten Åke Johansson i Borås, som på 50-talet var en livlig jazzstad. Senare pga 'civilt' arbete har det mest blivit frilansande. De mer fasta konstellationerna genom åren har varit med bl. a. Erik Norström, Gilbert Holmström, Enar Jonsson, Willy Lundin samt i band som Carnegie och Instant Swing. Förebilder är Ed Blackwell, Philly Joe Jones och Billy Higgins.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)