Bandet

 

Stina Engström

sång

Stina fick höra jazz i barndomshemmet i Lerum. Bland hennes jazzfavoriter hittar vi artister som t.ex. Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, och Natalie Cole. 1993 vann hon GP-jazzen och har sjungit tillsammans med bl.a. Svante Turesson och Claes Jansson. Förutom att Stina är vokalist i Jazz Preachers är hon en av körmedlemmarna i Askim Gospel. Stina har tidigare varit vokalist i Alingsås Storband, Swingin' Nine, Partille Big Band, Bluesport Big band och Blue Heaven Big Band.

 

 

Jonathan Gustafsson

trumpet och flygelhorn

Jonathan är född och uppvuxen i Linköping där framförallt musikskolan och stadens årliga jazzfestival förde in honom i jazzens värld. Musikhögskolan lockade honom till Göteborg 2004. Förutom i Jazzpreachers så syns och hörs han i en mängd olika sammanhang, bl.a. West Coast Big Band, Svenska Improvisations, Kakafoni eller på något av stadens jam.

 

 

Rune Leander

tenorsaxofon och tvärflöjt

Rune skriver många av våra arrangemang och är vår musikaliska ledare. Han har spelat i både små och stora band i Göteborg och Skåne, t ex Tolvan. Han har också jobbat med kommersiell musik i TV och på teater. Han spelar nu även med Borås Jazzsextett, fusionbandet Kameleont och Kjell Thorbjörnsson Project. Rune lyssnar gärna på saxofonister från 50-taltets Rollins och Coltrane till dagens Shorter, Potter och Lovano.

 

 

Lars Strömberg

piano och ibland scatsång

Lasse spelar jazz i diverse småband, i trio och kvartettformat. Han har också sjungit, spelat piano och keyboard i rock- och soulband. Husguden är Herbie Hancock, men han lyssnar också gärna till nordiska pianister som Lars Jansson, Bobo Stensson och Tommy Kotter.

 

 

 

Kat Hermans

kontrabas

Kat är kontrabasist på frilansbasis. Hon är från Belgien men flyttade till Göteborg i september 2015, för att plugga improvisation med bashjälten Anders Jormin. Efter examen i juni 2017 spelar hon i många olika konstellationer i och runt staden. Man kan se henne varje vecka på jazzklubbarna Unity Jazz och Nefertiti. Hennes egna projekt är lite mer friorienterade, men hennes största passion är traditionell jazz. Hennes swing är drivande, och är inspirerad av Ray Brown, Paul Chambers, Christian McBride, Dave Holland. 

 

 

Anders Söderling

trummor

Anders hade förmånen att musikaliskt växa upp med pianisten Åke Johansson i Borås, som på 50-talet var en livlig jazzstad. Senare pga 'civilt' arbete har det mest blivit frilansande. De mer fasta konstellationerna genom åren har varit med bl. a. Erik Norström, Gilbert Holmström, Enar Jonsson, Willy Lundin samt i band som Carnegie och Instant Swing. Förebilder är Ed Blackwell, Philly Joe Jones och Billy Higgins.